• Loptové hry
          • Loptové hry

          • Milí žiaci.

            Dňa 29.7.2022 si môžete o 8:30 hod. prísť do školy zahrať loptové hry.

            Tešíme sa na vás

          • Voľné pracovné miesto

          • Názov a adresa zamestnávateľa:  Základná škola, Ochodnica 19

             

            Kategória voľného pracovného miesta:  učiteľa II. stupňa ZŠ s aprobáciou MATEMATIKA (povinne) – INFORMATIKA/ VÝTVARNÁ VÝCHOVA

             

            Dátum predpokladaného nástupu: 01.09.2022

             

            Kvalifikačné požiadavky:

            Kvalifikačné predpoklady podľa platnej legislatívy (zákon č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov).

            Požadované doklady

            Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, súhlas so spracovaním osobných údajov podľa zákona č.18/2018 o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Kontakt

            Doklady zasielajte do 15.08. 2022 elektronicky na email: zs@ochodnica.sk, 

            Kontakt: 0911 146 314, 041/4233 129

        • Vybíjaná
          • Vybíjaná

          • Milí žiaci.

            Dňa 25.7.2022 si môžete o 9:00 hod. prísť  do školy zahrať vybíjanú.

            Tešíme sa na vás.

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia!

            Výlet Donovalkovo a Harmanecká jaskyňa sa ruší.

            Namiesto toho si deti môžu prísť zahrať 19.7.2022 o 9:00 do školy vybíjanú.

             

          • Letná prázdninová činnosť

          • Začiatkom prázdnin bol pre deti pripravený pestrý športový program. V utorok 06.07.2022 a v stredu 07.07.2022 si deti mohli prísť zahrať rôzne hry - vybíjanú, futbal a ďalšie loptové hry. Deti boli aktívne, vždy sa pred hrou rozcvičíli, zabehali si a pobavili sa. 

            Vo štvrtok 08.07.2022 bola pre deti pripravená vychádzka do Suchej spojená s posedením - opekačkou. Deti prešli určenú trasu, obišli vodnú nádrž Marakanu, vyšliapali do pekne rozbudovanej časti osady Suchá, pozreli si prírodné krásy, živočíchy,...

            Prechádzku zavŕšili chutnou opekačkou na Farme Ochodnica

            Deťom sa počas prázdninovej činnosti venovali pani učiteľky Binderová a Gocoliaková. Na turistiku sa k nim pridala aj pani učiteľka Holjenková.

             

          • Školský ples

          • Na záver školského roka 2021/2022 školský parlament pripravil pre svojich spolužiakov Školský ples pod záštitou pani riaditeľky školy.

            Plesu sa zúčastnili žiaci druhého stupňa a učitelia, ktorých žiaci  srdečne pozvali. Žiaci si pripravili výzdobu a zároveň si veľmi pekne a esteticky vyzdobili stoly  podľa vlastnej predstavy.

            Na plese nechýbala chutná večera, ktorú  pripravila pani  kuchárka a obsluhu im zabezpečili pani učiteľky. Počas plesu sa hrali rôzne zábavné aktivity: metlový, stoličkový a balónikový tanec.

            Na záver  bola zvolená kráľovná a kráľ plesu a ohodnotené aj iné aktivity, do ktorých sa počas plesu žiaci zapojili.

            Za prípravu plesu patrí veľké ĎAKUJEM: pani riaditeľke RNDr. Brisudovej Edite, Mgr. Binderovej, Mgr. Gocoliakovej, pani Marčanovej  a pani Paluchovej.

          • Didaktické hry


          • Dňa 28.06.2022 mali žiaci v škole zaujímavé a náučné didaktické hry. Pozvanie na hry prijali a žiakom urobili prekrásne ukážky zo svojej praxe : Vojaci 5. pluku špeciálneho určenia Žilina, Policajný zbor z Kysuckého Nového Mesta, Spoločnosť Selvit s.r.o - partner pre záchranné zdravotnícke služby a pre pobavenie žiakov prišli s atraktívnym vystúpením psíky s ich cvičiteľkami zo  Športového zväzu Dogfrisbee Slovakia.

            Vojaci 5. pluku špeciálneho určenia pre deti pripravili ukážku ich dennodennej práce pri obrane našej vlasti. Predviedli im svoje technické a pracovné nástroje a žiaci si mohli vyskúšať jazdu v terénnom aute. Policajti z Policajného zboru žiakom ukázali policajné zásahy slúžiace k ochrane občanov. Mladším žiakom vysvetlili práva a povinnosti správania sa v cestnej premávke. Starším žiakom objasnili, čo je to  trestnoprávna zodpovednosť občana. 

            Spoločnosť Selvit s.r.o žiakom predviedla prístroj AED ZOLL - poskytnutie prvej pomoci KPR, žiaci si následne vyskúšali záchranu života pomocou tohto prístroja na plastovom modeli človeka. 

            Psíky s ich cvičiteľkami zo  Športového zväzu Dogfrisbee Slovakia žiakom ukázali dynamické, akrobatické kúsky so psami a množstvo originálnych trikov, ktoré si mohli aj vyskúšať. 

            Všetkým hosťom srdečne ďakujeme za ich čas a ochotu dobrovoľne sa  venovať našim deťom.

             

          • Vitamínožrútik

          • V mesiaci  máj bola vyhlásená súťaž Vitamínožrútik. Deti si k desiate nosili ovocie a zeleninu, za ktoré dostávali body. Vyhrala trieda, ktorá dosiahla najviac bodov.

            Na prvom mieste sa umiestnila 4.A, druhé miesto získala 2.A a tretie miesto získala 5.A. Odmenou bolo opäť ovocie. Deti  si pochutili  na 10 kg melóne a k tomu dostali ešte aj jahody. 

            Za sladkú odmenu veľmi pekne ďakujeme pani Martinke Macášovej a jej rodine a pánovi Jozefovi Liptákovi.