• Hodové športové popoludnie
          • Hodové športové popoludnie

          • Hodový víkend sme si sprestrili na našej škole turnajom vo futbale a vo vybíjanej. Priestor si našli aj tvorivé dielne, kde deti vyrábali krásne ozdoby.

          • Vianočné fotografovanie detí

          • Dňa 2.12.2022 od 8:00 hod. sa uskutoční vianočné fotografovanie žiakov. Súrodenecké zľavy sú vo výške 50%.  Fotografovanie je dobrovoľné. 

        • BUBNOVAČKA – „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!“
          • BUBNOVAČKA – „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!“

          • November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa.                 Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí pripadá na 19. november a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF. Počas neho si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. Práve preto si organizácie pôsobiace v oblasti ochrany detí pred násilím na Slovensku zvolili 19. november za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ.

            Deviaty ročník podujatia sa uskutočnil pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, druhýkrát prekročil hranice Slovenska a pripojila sa k nemu aj Česká republika. Na Slovensku ho pripravili nezisková organizácia Centrum Slniečko v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch pri MPSVaR SR a v Čechách Centrum Locika, z.ú.

            Projekt „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!“ má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím, tiež nevyhnutne podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

            Banská Bystrica sa pripája k iniciatíve na ochranu detí pred násilím |  Banská BystricaPočas minulých ročníkov sa zapojilo do bubnovania viac ako 62 000 detí a dospelých, preto sme sa rozhodli spomínané podujatie podporiť aj my, žiaci a pedagógovia ZŠ Ochodnica. Bubnovačku sme zrealizovali dňa 24. novembra 2022, keď sme bubnami zahájili jej otvorenie v každej triede podľa pripraveného programu. Triedni učitelia si vybrali program podľa typu a potrieb konkrétnej triedy, t. j.  videá, diskusie a rôzne hravé aktivity, ktorými sa poukázalo na rôzne viditeľné i skryté typy násilia páchaného na deťoch, formy riešenia a tiež sa vyzdvihla dôležitosť dobrej sociálnej klímy v kolektíve triedy.

        • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku
          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 21.11.2022 sa uskutočnilo na našej škole školské kolo postupovej súťaže Olympiáda v anglickom jazyku pod záštitou NIVAM – Národného inštitútu vzdelávania a mládeže, ktorú každoročne vyhlasuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

             

            11 šikovných žiakov 8. a 9. ročníka súťažilo v kategórii 1B v úlohách zameraných na čítanie a počúvanie s porozumením, úlohách zameraných na gramatiku a slovnú zásobu a tiež v ústnom prejave a konverzácii v 2 komisiách s učiteľmi Mgr. Alenou Falátovou,           Ing. Beátou Polačkovou, Mgr. Ľudmilou Šustekovou a Mgr. Samuelom Hrubým.

             

            Najlepší výkon podala a zároveň najkvalitnejšie znalosti a schopnosti preukázala

            Lucia Konušiková, žiačka 9. A triedy, ktorá z celkového počtu 70 bodov získala 61 bodov a stala sa tak víťazom Olympiády v anglickom jazyku 2022.

            S malým bodovým rozdielom sa na druhom mieste umiestnila Natália Škoríková

            z 8. A s 58 bodmi a na treťom mieste skončil Ondrej Prusek s 55 bodmi. Všetci súťažiaci boli úspešnými riešiteľmi (získali viac ako 42 bodov), za čo všetkým srdečne gratulujeme.

             

            Lucii Konušikovej, ktorá postupuje na okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku v januári 2023, prajeme  “Break a leg“  a dúfame, že sa jej podarí úspešne reprezentovať našu školu v okrese i našom Žilinskom kraji.

            Všetkým súťažiacim ešte raz ďakujeme za účasť, želáme im veľa úspechov a dúfame, že ich účasť na súťaži prispela k ďalšej motivácií pri štúdiu tohto krásneho a zaujímavého jazyka. :)

             

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo ZŠ, Ochodnica 19  týmto oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) udeľuje na deň 18.11.2022 (piatok) riaditeľské voľno z organizačných a prevádzkových dôvodov.

            Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke školská jedáleň (všetci stravníci budú automaticky odhlásení zo stravy).

            Riadne vyučovanie bude pokračovať v pondelok 21.11.2022

            Ďakujeme za porozumenie.

        • Prírodovedná exkurzia
          • Prírodovedná exkurzia

          • Dňa 7.11.2022 sa deti 1.stupňa zúčastnili prírodovedno- vlastivednej exkurzie, na ktorej spoznávali región Kysúc a histórické pamiatky. Navštívili Kaštieľ  Radoľa, kde sa dozvedeli nové poznatky z histórie regiónu. V Budatínskom hrade sa počas besedy s botaničkou oboznamovali s faunou a flórou Kysúc. Pokračovali tvorivými dielňami, kde sa dozvedeli o spôsobe života na Kysuciach, regionálnych remeslách - drotárstve. Vyrobili si nádherné drôtené záložky, čelenky, darčeky pre potešenie. 

            Žiakov činnosti na exkurzii velmi zaujali, najviac sa im páčili tvorivé dielne.